Team Member

Аглаја
Rose

Састав: Prokupac, Pinot Нoir, Merlot
Проценат алкохола: 12% vol

  Аглаја - Rose је вино лосос розе боје и интезивног цветног мириса. Доминантан је укус зрелог воћа и пријатних киселина које вину дају свежину и осећај сласти.
  Овај Rose производимо поступком кратке хладне мацерације и класичне контролисане алкохолне ферментације поступком за бела вина. Посебно се ферментише Pinot Нoir и Merlot а посебно Prokupac, што овај Rose чини другачијим, јер представља купажу два Rose-а.

  Температура сервирања од 8 до 12 степени.

Team Member

Аглаја
Sauvignon & Semillon

Састав: Sauvignon 50%, Semillon 50%
Проценат алкохола: 12% vol.

  Аглаја - Sauvignon & Semillon је вино кристалне бистрине прожето зелено-жутим тоновима. Раскошан буке са снажном структуром и интезивном свежином цитрусних укуса са минералном завршницом дају овом вину посебан карактер. Ароме овог вина подсећају на лимету и мед. Виноград где расту плодови грожђа овог посебно сласног вина налази се у Смедовцу - Рајачком виногорју који је 40 година стар.
  Један део (20%) ферментише у барику (3 месеца) а други део фермнтише се у иноксу контролисаном ферментацијом.

  Температура сервирања од 8 до 12 степени.

Team Member

Аглаја
Chardonnay

Састав: Chardonnay 100%
Проценат алкохола: 14% vol

  Аглаја - Chardonnay је прозрачно вино са сламено-жутим одсјајем. Ово вино има сортни мирис Chardonnay-а, мирис који подсећа на крушку и бадем са интензивним ванилинским утиском који потиче од храста, како на мирису тако и на укусу. Укус је пун заокружен са истрајном завршницом и вибрантним киселинама.
  Chardonnay 100% ферментише у барику (6 месеци).

  Температура сервирања од 10 до 12 степени.

Team Member

Аглаја
Cabernet

Састав: Cabernet 90%, Merlot 10%
Проценат алкохола: 15% vol

  Аглаја - Cabernet Sauvignon је вино тамно-црвене боје, дискретног мириса који подсећа на купину. На укусу преовлађује утисак пуноће са текстуром на језику, а у завршници утисак воћности и мекоће. Ово вино је зрело и у исто време свеже; карактеристика Неготинског виногорја (топли, врели дани и хладне ноћи)
  Одлежавање у храстовим бурићима од 225 и 300 литара, 12 месеци уз одлежавање на талогу.

  Температура сервирања од 16 до 18 степени.